Home

Beautysalon Cassiopeia is een kleinschalig gerenommeerd schoonheidsinstituut sinds 2002 gerund door eigenaresse Claudette Kanaar, in het pittoreske Swalmen. Er wordt uitsluitend gewerkt volgens de Code van de Schoonheidsspecialist, de HAM-code. Deze code vormt de standaard in de branche voor kwaliteit, hygiënisch werken, arbeidsomstandigheden en milieu ten behoeve van praktijk, opleiding en beleid. Voor u betekent dit een vakkundige behandeling en hoge kwaliteit. U wordt verwelkomd in een sfeervolle ambiance met uitsluitend hoge kwaliteit apparatuur, materialen en producten. Zo neemt u b.v. plaats op de zeer luxe (verwarmbare) VEDA bank (80 x 190 cm.) waarna de behandeling kan beginnen!

Wij bieden u diverse behandelingen en massages, zowel voor haar als voor hem. Op deze website vindt u hier meer informatie over. Hebt u vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact met ons op.

Wij bieden u diverse behandelingen en
 massages, zowel voor haar als
voor hem. Op deze website vindt u
hier meer informatie over.
Hebt u vragen of wilt u een afspraak
maken? Neem dan contact met ons op.

WIE OF WAT IS ‘CASSIOPEIA’? (achtergrondinformatie)

Aan de noordelijke horizon van de nachthemel staat één van de bekendste sterrenbeelden; Cassiopeia, een schitterend beeld, met betrekking tot de poolster tegenover de Grote Beer gelegen, gemakkelijk te herkennen aan zijn 5 helderste sterren in de vorm van een ‘W’ of een ‘M’, al naar gelang de stand. Onwillekeurig krijgt men tevens de indruk dat de 5 helderste sterren een zetel vormen, ‘het stoeltje’ of ‘de troon’ kan voor de waarnemer alle mogelijke standen innemen, zelfs ondersteboven, omdat hij in 24 uur om de pool wentelt. Hierover later meer.Cassiopeia kan het hele jaar door aan de noordelijke horizon van de nachthemel gezien worden!

Volgens de Griekse Mythologie was Cassiopeia de knappe maar zeer ijdele Koningin van Ethiopië. Ze was zo trots op haar schoonheid dat ze zich verbeelde mooier te zijn dan de 50 waternimfen van de Middellandse Zee, de Nereïden. De Nereïden, van ongekende schoonheid, smeekten de zeegod Poseidon deze belediging niet ongestraft te laten, Poseidon zou zich wreken….. Het verhaal gaat verder en uiteindelijk verbant de zeegod Poseidon Cassiopeia, geketend op haar troon naar het uitspansel, tussen de sterren, vlakbij de pool. Daar wentelt ze op haar troon rond de pool. Soms rechtop, soms ondersteboven om Cassiopeia te straffen voor haar opschepperij en verbeelding.

Cassiopeia_kleur