Massages

Shiatsu, letterlijk ‘vingerdruk’, is een vorm van behandelen gebaseerd op Oosterse geneeskundige tradities. De kracht van Oosterse geneeskunde is dat er naast een genezende werking ook een preventieve werking vanuit gaat! Bij Shiatsu wordt uitgegaan van de aanwezige levensenergie of ‘Chi’ en het zelfgenezend vermogen van iedereen. De ‘Chi’ stroomt in principe vrij door het lichaam door een netwerk van banen; ‘meridianen’. Soms wordt de stroom in deze energie verstoord door b.v. leef- en voedingsgewoontes, gebrek aan lichaamsbeweging of juist eenzijdig gebruik van het lichaam of door emotionele- of lichamelijke spanningen. Er verschijnen vage klachten zoals hoofdpijn, vermoeidheid, neerslachtigheid en verminderde weerstand.

Shiatsu Kosmetiek, ontwikkeld door Zen Shiatsu-therapeut Ronald Riksen, is een doeltreffende techniek voor het behandelen van interne stoornissen. De behandeling is een drukpunt- (Shiatsu) en meridiaanmassage (Zen Shiatsu) waar met duimen, vingers en handpalmen druk wordt uitgeoefend op de huid om de energie beter te laten stromen. Shiatsu Kosmetiek stimuleert de algehele vitaliteit, werkt ontspannend, verkwikkend en maakt evenwichtiger.

Bij Beautysalon Cassiopeia kunt u een ontspannende rugmassage, een verkwikkende hoofdhuid- en nekmassage, een effectieve gezichtsmassage of
een voet- en onderbeen-massage ondergaan. Er wordt behandeld met een compositie van aromatische oliën. (Ook in enkele gezichtsbehandelingen-behandelingen wordt gebruik gemaakt van ‘drukpunt-massage’.)

Bij Beautysalon Cassiopeia kunt u een ontspannende rugmassage, een verkwikkende hoofdhuid- en nekmassage, een effectieve gezichtsmassage of
een voet- en onderbeen-massage ondergaan.

Er wordt behandeld met een compositie van aromatische oliën.
(Ook in enkele gezichtsbehandelingen-behandelingen wordt gebruik gemaakt van ‘drukpunt-massage’.)

Zen Shiatsu rugmassage 30 minuten € 25,-
Een effectieve behandeling bij rugklachten zoals rugpijn, werkt zeer ontspannend en weldadig.

Shiatsu hoofdhuid- en Zen Shiatsu nekmassage 30 minuten € 25,-
Een verkwikkende drukpunt-massage op de hoofdhuid en ontspannende meridiaanmassage in de halslijn, in de nek en op en rond de schouders, effectief bij incidentele hoofdpijnen.

Zen Shiatsu Kosmetische gezichtsmassage 30 minuten € 20,-
Een huidverzorgende massagemethode; de huidconditie verbetert en huidfuncties normaliseren. De massage heeft tevens een ontspannend en verkwikkend effect.

Zen Shiatsu voet- en onderbeenmassage 30 minuten € 25,-
Een voetverzorgende behandeling op basis van drukpunt- en meridiaan-massage. Duizenden jaren geleden was in China al bekend dat voetmassage verlichting geeft bij pijnen in het lichaam. De massage omvat 3 belangrijke doelen; totale ontspanning van het lichaam, therapeutische werking voor diverse klachten en cosmetische voetverzorging voor huidproblemen.

Zin massages,

Stimulerende Massage

Deze specifieke massage voor gezicht en decolleté is stimulerend en modellerend voor een verouderde huid. De massage is op basis van aangepaste klassieke grepen, er wordt bewuster omgegaan met huid- en mimische spierspanningen. De massage is ‘pittig’ maar heeft een sederend en verkwikkend effect. Het aanspannende en revitaliserende resultaat is direct na de eerste behandeling al zichtbaar! Om de grepen optimaal te kunnen uitvoeren wordt er behandeld zonder massagecrème of oliën.
Deze massage is onderdeel van de gezichtsbehandeling, afhankelijk van de huidconditie en het gewenste resultaat.
 

Lymfe Drainage Massage

Lymfe Drainage Massage is een therapeutische massage maar wordt zacht uitgevoerd. De massage is bedoeld om afvalstoffen naar het lymfesysteem te masseren zodat deze kunnen worden afgevoerd door het lichaam. De massage is sterk werkzaam. Lymfe Drainage Massage wordt uitgevoerd met specifieke aromatische oliën en heeft een sederend effect op de huid.
Deze massage is onderdeel van de gezichtsbehandeling, afhankelijk van de huidconditie en het gewenste resultaat.

Deep Massage

Deze door een dermatoloog ontwikkelde massage is een hele bijzondere! De massage wordt stevig uitgevoerd en masseert de dieper gelegen spieren. De massage is aanvoerend maar zeer ontspannend en wordt ten dele staand uitgevoerd. Gezicht, decolleté, nek, schouders, bovenarmen en het bovenste deel van de rug worden gemasseerd. Er wordt gemasseerd met op uw huid afgestemde verzorgende crème. Deze massage is onderdeel van de gezichtsbehandeling, afhankelijk van de huidconditie en het gewenste resultaat.  

Penseelmassage

Penseelmassage is een ontspannende massage welke wordt uitgevoerd op bijzondere muziek met 2 penselen van eekhoorn- of marterhaar. Door middel van langzame, vloeiende penseelstreken over gelaat, decolleté, schouders en bovenarmen ontstaat een ontspannend effect. Dit moet worden toegeschreven aan de prikkeling van de zenuwuiteinden en tastcellen in de huid en (dons)haren. Door middel van een ‘kettingreactie’ ontspannen ook de dieper gelegen gezichtsspieren. Penseelmassage wordt uitgevoerd tijdens diverse gezichtsbehandelingen. Er worden geen huidverschuivingen gemaakt en er komt geen crème of olie aan te pas, daarom is Penseelmassage met name geschikt voor de verouderde huid, de (over)vette huid en de mannenhuid. Penseelmassage is een heel bijzondere ervaring! Deze massage is onderdeel van de gezichtsbehandeling, afhankelijk van de huidconditie en het gewenste resultaat. .  

(I.v.m. een chronische arm/schouder-blessure is het voor mij helaas niet langer mogelijk lichaamsmassages uit te voeren, november 2017)